2020. aasta parimad raamatud

Taas on aeg teha kokkuvõtteid ja vaadata, millised raamatud 2020. aastal kõige rohkem inimeste meeli köitsid. Aasta oli tavapärasest veidi teistsugune, sest kevadel juhtus nii, et meil ilmus mitu raamatut ajal, mil raamatupoed tegelikult kinni olid. Õnneks leidsid meie armsad lugejad kiiresti ka tee e-poodidesse ja näiteks „Raamat, mida su vanemad võinuks lugeda“, mis ilmuski siis, kui poed täitsa kinni olid, on ikkagi suutnud end meie kümne enim müüdud raamatu hulka upitada.

Esikümnesse mahtusid väga eriilmelised raamatud, aga põneva faktina võib välja tuua selle, et kaks raamatut on esikümnes juba kolm aastat järjest – Michelle Obama „Minu lugu“ ja Dale Carnegie „Kuidas võita sõpru ja mõjutada inimesi“ –  ning Tauri Tallermaa „Ajulugu“ mahtus esikümnesse teist aastat järjest.

Edetabeli esimene koht kuulub eelmisel aastal noorte südameid võitnud kendamale – „Kendama trikid“ osutus tõesti populaarseks nii noorte kui vanade hulgas.

Heliose 2020. aasta populaarseimad raamatud:

1. „Kendama trikid“

2. Tauri Tallermaa „Ajulugu“

3. Ieva Požarskaja „ Juri Nikulin“

4.  Michelle Obama „Minu lugu“

5. Dale Carnegie „Kuidas võita sõpru ja mõjutada inimesi“

6. Aleksandr Orlov „Stalini kuritegude salajane ajalugu“

7. Maarja Säde „Minu aktiivne beebi“

8. Philippa Perry „Raamat, mida su vanemad võinuks lugeda“

9. Juan Pablo Escobar „Pablo Escobar, minu isa“

10. Ruth Ware „Üks teise järel“

Mida toob aasta 2021?

2021. aastal on meil juba ilmunud palju põnevat, aga tulemas on veel väga häid ja huvitavaid raamatuid. Neile, kes sarjade jätkumist ootavad, on meil ka uudiseid: „Sebastian Bergmani needuse“ 7. osa käsikirja saame kevadel ja asume siis kohe tõlkima, Viikingi-sarja neljanda osa loodame sügisel ilmutada ja William Wentoni sarja viimane osa ilmub juba märtsis. Uue raamatuga kostitab meid ka menuraamatu „Tüdruk rongis“ autor Paula Hawkins.