“Jaapani toidud Eestis” on tõeline kulinaarne ja kultuuriline avastusretk!
Jaapanit ja Eestit võib küll lahutada tuhandeid kilomeetreid, kuid see pole takistanud jaapanlastel leidmast oma teed Eestisse ja ka vastupidi. Öeldakse, et tunda üht riiki, tähendab süüa selle toitu. Milline on õigupoolest Jaapani köök, kui seda vaadata jaapanlase, aga ka eestlase pilgu läbi?
Raamatus jagavad neli eestlast ja neli jaapanlast kogemusi ja vahetuid muljeid toidust, Eestist ja Jaapanist. Aga mitte ainult. Kaante vahelt leiab ka hulga Jaapani toidu retsepte: nii lihtsaid eineid, mille valmistamine võtab vähe aega, kui ka roogi, mis nõuavad rohkem tähelepanu ja oskusi. Üks mis kindel – Jaapani lemmikroa leiab siit igaüks, et sellega peret üllatada ja häid sõpru kostitada.
Raamatu retseptide autor on Daigo Takagi, keda võib pidada Jaapani toidu saadikuks Eestis. Daigo eestvedamisel tegutseb Tallinnas Jaapani pood-kohvik MoMo ja armastatud Jaapani restoran Tokumaru.
Külalisautoritena räägivad oma loo ja jagavad oma lemmikretsepte Maarja Suiste, Yumi Nakata, Daigo Takagi, Jun Hayashi, Imre Sooäär, Hiroyuki Sonobee, Melissa ja Jesper Bramanis ja Raul Allikivi.
Raamat on paralleelselt eesti keeles ja inglise keeles.
Vaata ka jaapani toidu teemalist Facebooki lehekülge!
***
“Kokaraamatut olen ikka lehitsenud, retsepte otsinud ja nende järgi ka vaaritanud. Aga see, et ma reaalselt otsast lõpuni ühe kokaraamatu läbi loen juhtus esimest korda. Ja veel ühe õhtuga. Tegelikult võtsin selle raamatu, kuna tahtsin meelde tuletada, kuidas jaapani riisi keeta. Keetmise ajal eksis pilk aga Daigo Takagi loole. Ja ei saanud pidama, pidin kogu raamatu läbi saama. Nüüd on kindel plaan, et okonomiyakit ja dangot pean ma tegema millalgi. Raamat ise on mõnus segu kokaraamatust ja iga autori biograafilisest lookesest – kuidas nad on seotud Jaapani, Eesti ja kokandusega. Daigo Takagi ja Yumi Nakata lood meeldisid kõige rohkem. Soovitan.”Irina Möldre, Lugemise väljakutse grupi liige
Jaapani toidud Eestis
Erinevad koostajad
“Jaapani toidud Eestis” on tõeline kulinaarne ja kultuuriline avastusretk!
Jaapanit ja Eestit võib küll lahutada tuhandeid kilomeetreid, kuid see pole takistanud jaapanlastel leidmast oma teed Eestisse ja ka vastupidi. Öeldakse, et tunda üht riiki, tähendab süüa selle toitu. Milline on õigupoolest Jaapani köök, kui seda vaadata jaapanlase, aga ka eestlase pilgu läbi?
Raamatus jagavad neli eestlast ja neli jaapanlast kogemusi ja vahetuid muljeid toidust, Eestist ja Jaapanist. Aga mitte ainult. Kaante vahelt leiab ka hulga Jaapani toidu retsepte: nii lihtsaid eineid, mille valmistamine võtab vähe aega, kui ka roogi, mis nõuavad rohkem tähelepanu ja oskusi. Üks mis kindel – Jaapani lemmikroa leiab siit igaüks, et sellega peret üllatada ja häid sõpru kostitada.
Raamatu retseptide autor on Daigo Takagi, keda võib pidada Jaapani toidu saadikuks Eestis. Daigo eestvedamisel tegutseb Tallinnas Jaapani pood-kohvik MoMo ja armastatud Jaapani restoran Tokumaru.
Külalisautoritena räägivad oma loo ja jagavad oma lemmikretsepte Maarja Suiste, Yumi Nakata, Daigo Takagi, Jun Hayashi, Imre Sooäär, Hiroyuki Sonobee, Melissa ja Jesper Bramanis ja Raul Allikivi.
Raamat on paralleelselt eesti keeles ja inglise keeles.
Vaata ka jaapani toidu teemalist Facebooki lehekülge!
***
“Kokaraamatut olen ikka lehitsenud, retsepte otsinud ja nende järgi ka vaaritanud. Aga see, et ma reaalselt otsast lõpuni ühe kokaraamatu läbi loen juhtus esimest korda. Ja veel ühe õhtuga.
Tegelikult võtsin selle raamatu, kuna tahtsin meelde tuletada, kuidas jaapani riisi keeta. Keetmise ajal eksis pilk aga Daigo Takagi loole. Ja ei saanud pidama, pidin kogu raamatu läbi saama. Nüüd on kindel plaan, et okonomiyakit ja dangot pean ma tegema millalgi. Raamat ise on mõnus segu kokaraamatust ja iga autori biograafilisest lookesest – kuidas nad on seotud Jaapani, Eesti ja kokandusega. Daigo Takagi ja Yumi Nakata lood meeldisid kõige rohkem. Soovitan.” Irina Möldre, Lugemise väljakutse grupi liige
Kirjeldus