2019. aasta parimad raamatud

Taas on kalendris aastanumber vahetunud ja aeg on teha kokkuvõtteid. 2019. aasta oli väga mitmekülgne, andsime välja krimikirjandust, mitmeid põnevaid raamatuid ajaloohuvilistele, väga uhke kokaaramatu, põnevaid elulugusid ja enneolematult palju lasteraamatuid.

2019. aasta kõige populaarsem raamat oli Michelle Obama „Minu lugu“. Erakordne on, et see oli meie kõige müüdum raamat ka 2018. aastal. Ameerika endise esileedi avameelne elulugu läheb korda ja on võitnud lugejate südamed.

Teist aastat järjest on kümne kõige populaarsema raamatu hulgas ka „Elutähtis nimmelihas“ (iga istuvat tööd tegeva inimese kohustuslik lugemisvara) ja tõeline eneseabiraamatute klassika „Kuidas võita sõpru ja mõjutada inimesi“.

Põneva faktina võib välja tuua, et esimest korda Helise ajaloos andsime välja kaks raamatut mootorratastest ja mõlemad jõudsid esikümnesse. Nendeks on Eesti parima motokrossisõitja Tanel Leoki elulugu ja Mart Miku reisiraamat „Minu moto“.

Lasteraamatute seast sai hitiks kõige lõbusam hariv raamat, mida eales lapsele lugenud oled – „Kas ta puuksutab?“. Jah, see paneb iga väikese lapse itsitama, aga raamatu lõpuks teavad kõik, mis see kõhutuul on ja mis seda tekitab.

Heliose 2019. aasta populaarseimad raamatud:

1. Michelle Obama „Minu lugu“

2. Tauri Tallermaa „Ajulugu“

3. Jaana Maling „Leok. Tanel  Leok“

4. Mart Mikk „Minu moto“

5. Jo Ann Staugaard-Jones „Elutähtis nimmelihas“

6. Maret Sukles „Elu on pidu“

7. Dale Carnegie „Kuidas võita sõpru ja mõjutada inimesi“

8. Chris Anderson „TED. Kõnelemise kunst“

9. Nick Caruso & Dani Rabaiotti „Kas ta puuksutab?“

10. Caroline Louise Walker „Peidus su silme all“

Võime kinnitada, et 2020. aasta toob taas palju põnevat lugemist. Neile, kes pikisilmi ootavad sarjade jätkumist, siis üsna pea on ilmumas William Wentoni seikluste uus osa, pikisilmi ootame „Sebastian Bergmani needuse“ seitsmenda osa käsikirja, uue viikingsarja avaosa „1000-aastane kuningriik“ saab kevadel järje ning tegutsemist jätkab ka komissar Dupin.