Paula Hawkinsi “Vete sügavusse” on ilmunud

Vete sügavusse

Ajakiri MOOD kohtus Londonis “Tüdruk rongis” autori Paula Hawkinsiga, kes muidu on olnud tuntud intervjuudest keelduja.

Juttu tehti “Vete sügavusse” raamatu kirjutamisest ja Paula ise tutvustab oma värskelt ilmunud teost nii: “See on pshühholoogiline põnevik, mis keerleb õdede Jules’i ja Nel’i ümber, kes pole üksteisega pikki aastaid rääkinud. Neid ajas lahku nooruspõlvesündmus, mida mõlemad mäletavad väga erinevalt. Nende ümber lõin pere ning terve kogukonna. Ning sellele linnale andsin kohutava ajaloo, sest tahtsin raamatusse kindlat atmosfääri – müstikat täis ja sünge”.

Juttu tuleb sellestki, mida autor ise kardab, sest meil kõigil on omad hirmud: “Väga-väga paljusid asju kardan. Ausalt öeldes olen ma üsna pessimistlik inimene. Kujutan absoluutselt igas olukorras endale alati ette kõige halvema stsenaariumi. Suusatamas tõstukiga mäkke sõites mõtlen alati, mis kõik sellega juhtuda võib – kui kiiresti saabub surm, kui selle köis katki läheb ja ma alla kukun.

Ärge mõistke mind valesti, igapäevaelus olen ma üsna rõõmus inimene, aga mu mõtted elavad oma elu – need kipuvad pisut fataalseteks, traagilisteks. Ameerikas olles nägin tsunami evakuatsiooniteid. Öösiti siis lamasin ja mõtlesin, et jõuan ma nendeni ikka piisavalt kiiresti …

Foobiaid mul eriti ei ole, ehkki igasugu satikad ka ei meeldi – mis on imelik, arvestades, et ma kasvasin üles Aafrikas”.

Pikka lugu Paula Hawkinsist saad lugeda oktoobrikuu ajakirjast Mood. Muu hulgas vastab autor küsimustele, millega ta ennast pärast “Tüdruk rongis” edu premeeris ja miks ta üldse hakkas krimkasid kirjutama.